Water & ons lichaam

Water, een essentieel element voor het menselijk lichaam
Ons lichaam bestaat uit 70% water.
Door transpiratie, ademhaling en urine verliezen we 2 tot 3 liter water per dag.
In ons lichaam bevatten het bloed, het hart, en de hersenen het meeste water.
Geen mens kan langer dan 3 dagen zonder water overleven. Ons lichaam haalt water uit ons voedsel, maar in de eerste plaats uit drinken. Om uitdroging van het lichaam en gezondheidsproblemen te vermijden moet elke mens gemiddeld 2 liter water per dag drinken.

Water is noodzakelijk om toxische stoffen uit het lichaam te verwijderen
Ons voedsel bevat pesticiden, onkruidverdelgers, insecticiden, zware metalen, antibiotica en hormonen, additieven, bewaarmiddelen en synthetische kleurstoffen.
Verschillende degeneratieve ziekten worden toegeschreven aan chemische en kankerverwekkende bestanddelen in ons water, onze lucht en onze voeding.
Water is de beste verdediging tegen toxische stoffen die ons lichaam binnendringen omdat het de afbraakproducten verwijdert. Daarvoor moet u echter wel zuiver en gezond water drinken, want anders kunnen de problemen zich opstapelen.

Water voorkomt uitdroging en ziekte
Het lichaam van een pasgeboren baby bevat gemiddeld 90% water, terwijl dat van een mens van 65 jaar gemiddeld slechts 55% water bevat. Alle verouderingssymptomen gaan gepaard met een langzame uitdroging van de cellen. Het is dan ook zeer belangrijk uw dagelijkse hoeveelheid zuiver water te drinken.